Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدباقر نوبخت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه با اشاره به رشد اقتصادی کشور گفت: رشد اقتصادی سال ۹۵ از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار اعلام شد که البته اندکی اختلاف آن هم به دلیل سال پایه وجود دارد که مرکز آمار سال پایه را بر اساس بانک مرکزی قرار داد.

او با بیان اینکه بر پایه سال ۱۳۹۰، رشد اقتصادی در سال ۹۵ با نفت ۱۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ درصد که بدون نفت ۶. ۴ است، اظهار داشت: نرخ تورم سالانه در تیرماه ۷. ۶ و در خرداد ۷. ۴ درصد بوده و نرخ تورم نقطه به نقطه در تیر ۸. ۹ و در خرداد ۹. ۴ درصد محاسبه شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره رشد کشاورزی و صعنت تصریح کرد: رشد اقتصادی ۹ درصد و کشاورزی ۸. ۱ است. همچنین ساختمان نیز منفی ۱۱. ۳ و خدمات هم ۵. ۹ درصد است.

نوبخت در رابطه با آخرین آمار تورم در کشور نیز خاطرنشان کرد: نرخ تورم سالانه در تیرماه ۷. ۶ بوده که نسبت به ماه خرداد که نرخ تورم ۷. ۴ درصد بوده، اندکی رشد داشته است و نرخ تورم نقطه به نقطه نیز از ۹. ۴ در خرداد ماه به ۸. ۹ درصد رسیده است.

او با بیان اینکه نرخ تورم هفت درصد است و همچنان یک رقمی باقی مانده ابراز داشت: برای اینکه از رکود خارج شویم، باید در کار خود استمرار بیشتری داشته باشیم. خاطرتان هست از سال ۹۰ به بعد رشد اقتصادی ما منفی شد. ما به دنبال رشد اقتصادی ۸ درصدی هستیم و همچنین در تلاش ایجاد ۹۵۰ هزار شغل در سال هستیم.

سخنگوی دولت به آخرین وضعیت اشاره کرد و گفت: تا تاریخ ۲ مرداد ۷ هزار و ۲۵۰ تن گندم به ارزش ۹ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان خریداری شد که ۷ هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

او خاطر نشان کرد: نانی که به مردم عرضه می‌شود نصف قیمت خرید گندم است اما این می‌ارزد که امنیت غذایی و شغلی گندم کاران حفظ شود.

او یاد آور شد: عده‌ای می‌گویند واردات گندم که ارزان‌تر است چرا وارد می‌کنید، پاسخ من این است ما در راستای اقتصاد مقاومتی گام برداشته‌ایم و برای ما امنیت غذایی و شغلی مهم است.

نوبخت گفت: برخی از دوستان یک چیزی می‌پرانند و می‌گویند که این‌ها بودجه جاری است. بودجه جاری ما قدرت دفاعی است که توان مذاکره ما را بالا برد اگر می‌گویند باید از این جاری‌ها را کم کنیم خیر چنین کاری نمی‌کنیم.

۵۲ هزار و ۳۱۳ تاکسی فرسوده جایگزین شده است

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره جایگزنی تاکسی‌های فرسوده اظهار داشت: ۵۲ هزار و ۳۱۳ تاکسی فرسوده جایگزین شده است.

او در ادامه تاکید کرد: دولت یازدهم و دوازدهم از دو طریق در تلاش می‌کند که اقتصاد را بهبود بخشد نخست اعطای تسهیلات به بنگاهای کوچک و سپس تخصیص اعتبارات به طرح‌های عمرانی.

نوبخت با بیان اینکه هرچه به سمت انتخابات نزدیک شدیم ضرب آهنگ حملات بیشتر شد اما مردم انتخاب خود را کردند، گفت: آقای روحانی بر سر عهد خود با مردم هستند.

در مورد نقض برجام قطعا ورود خواهیم کرد

او درباره رای گیری در مورد تصمیم‌گیری برای تحریم‌های جدید عنوان کرد: در مورد هر نوع نقض برجام قطعا ورود خواهیم کرد. در داخل گروهی پیگیر هستند و رصد می‌کنند.

نوبخت در ادامه افزود: در روزهای گذشته کشورهای ۱+۵ روند برجام را بررسی کردند و شک نداشته باشید اگر نقض برجام صورت بگیرد اقدام خواهیم کرد.

سخنگوی دولت ادامه داد: اینکه ایالات متحده در احکام صادره از سوی قوه قضائیه دخالت کند نمی‌پذیریم و اجازه نمی‌دهیم که این کار‌ها به سرانجام برسد.

مردم با تومان زندگی می‌کنند

او درباره افزایش مصرف بنزین گفت: طبیعی است وقتی تعداد خودرو‌ها بیشتر شود، مصرف هم افزایش پیدا می‌کند. در ارتباط با کارت سوخت هم باید گفت بله اگر همراه با سهیمه باشد مصرف کاهش پیدا می‌کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره تغییر ریال به تومان عنوان کرد: قانون پولی و بانکی ما دارای چندین قانون است که به روزرسانی شد که مجلس هم خواهان این امر بود.

او ادامه داد: ما مسائل را مطرح می‌کنیم مردم ببینند که نمایندگان آن‌ها بهتر تصمیم می‌گیرد یا دولت؟ بله پول رسمی ما ریال است اما آیا مردم با ریال سر و کار دارند یا تومان؟

اسکناس‌ها تغییر نمی‌کند

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: مردم با تومان زندگی می‌کنند برخی می‌گویند این امر تورم‌زا است، خیر نیست. برخی می‌گویند اسکناس‌ها تغییر می‌کند باید بگویم نه چنین نیست.

او تاکید کرد: قرار نیست ۳ هزار میلیارد تومان هزینه کنیم و اسکناسی را از گردانه خارج کنیم. عده‌ای می‌گویند ما رد می‌کنیم، خب رد کنید وضع مردم همین است که می‌بینید.

نوبخت در ادامه بیان کرد: آیا واقعا مشکل ما تبدیل ریال به تومان است؟ این فقط قسمتی از مشکلات پولی و بانکی ماست که باید اصلاح شود.

هرگاه مساله توزیع مواد مخدر از سوی دولت جدی شد، اظهارنظر می‌کنیم

او درباره توزیع مواد مخدر از سوی دولت گفت: این را باید از مجلس سوال کنید که هرچند خودشان هم گفتند چنین چیزی نیست، اجازه بدهید هر وقت این مساله جدی شد نظرات دولت را بگوییم.

او درباره افزایش قیمت بنزین و یا سهمیه بندی آن اظهار داشت: در ارتباط با محدود کردن مصرف بنزین هیچ طرحی دولت ندارد.

سخنگوی دولت درباره هدفمندی یارانه‌ها عنوان کرد: در سازمان برنامه و بودجه در حال تدوین آئین نامه هستیم که به موقع اطلاع رسانی خواهیم کرد.

برای حضور اقلیت‌ها در کابینه هیچ محدودیتی وجود ندارد

او درباره صدور ویزا از سوی دولت عربستان برای کادر کنسول‌گری گفت: اطلاعات من در حد وزارت امور خارجه است. ویزای مردم در حال صدور و ما کادر قطعا برای بررسی امور در ایام حج خواهیم داشت.

نوبخت درباره نامه سیدحسن خمینی درباره دانشگاه آزاد عنوان کرد: درباره این موضوع اطلاعاتی ندارم.

او درباره حفظ وحدت بین قوا هم اظهار داشت: روسای قوا جلساتی برگزار می‌کنند و نظرات خود را بیان می‌کنند. در ماه‌های گذشته هم رئیس‌جمهور مهمان روسای قوای دیگر بودند و هم روسای قوا مهمان رئیس جمهور بودند.

نوبخت ادامه داد: در جلسه شورای امنیت ملی که شنبه برگزار شد همه بودند این عزیزان برادرهای دینی هستند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره حضور اقلیت‌ها در کابینه گفت: هیچ محدودیتی در این رابطه وجود ندارد و افراد بر اساس شایستگی مانند گذشته انتخاب می‌شوند. ما تفکیکی در این موارد نداریم.

ظرف یک ماه آینده تکلیف کابینه مشخص می‌شود

نوبخت تاکید کرد: ظرف یک ماه آینده تکلیف کابینه مشخص می‌شود.

او درباره تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارت خانه عنوان کرد: مجلسی‌ها اصرار دارند که هر سازمان یک وزارت خانه داشته باشد اما چنین چیزی امکان پذیر نیست.

اسناد تخلف وزرای دولت دهم در فروش نفت در اختیار قوه قضاییه قرار گرفته است

نوبخت در واکنش به اهانت دانستن منشور حقوق شهروندی از سخنگوی قوه قضائیه اظهار داشت: رئیس جمهور مجری قانون اساسی است و در قانون اساسی هم بر حقوق شهروندی تاکید شده و در اجرای این منشور با قوه قضائیه هم همکاری خواهیم داشت.

به گزارش صدای ایران رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص اسناد تخلف وزرای دولت دهم در فروش نفت عنوان کرد: این اسناد در اختیار قوه قضائیه قرار گرفته است و در جریان رسیدگی به پرونده متهمان نفتی اظهاراتی بیان می‌شود که باید صبر کنیم تاییدیه قوه قضائیه را ببینیم بعد اطلاع رسانی انجام دهیم.

دولت حق ندارد جایی که منافع مردم در خطر است سکوت کند

او خاطر نشان کرد: دولت برای افشای حقایق نزد مردم اسنادی را منتشر خواهد کرد اما باید تا قبل از قطعیت حکم در محاکم قضایی صبر کرد.

نوبخت تاکید کرد: دولت حق ندارد جایی که منافع مردم در خطر است سکوت کند ما مدارک را ارائه خواهیم کرد اما به قوه قضائیه که قطعا نتایج را رسانه‌ای خواهیم کرد.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۷۰۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند، گفت: جلوگیری از واردات و توسعه صادرات دو راهبرد مهم فعالیت‌های مناطق آزاد است.

به گزارش ایسنا، محمد مخبر بعد از ظهر روز پنجشنبه در ارتباط ویدئو کنفرانسی با همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور که در مشهد مقدس برگزار می‌شود، با تاکید بر اینکه مسائل اقتصادی را باید با مشارکت و حضور مردم حل کنیم، تصریح کرد: نامگذاری سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم حاصل تجربه بیش از ۴۰ سال جمهوری اسلامی ایران است که بدون فعال کردن منابع، خلاقیت و مدیریت مردم مشکلات اقتصادی به صورت مطلوب حل نمی‌شود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از فرصت‌های خوب تحقق شعار سال هستند و این مناطق با فلسفه و هدف تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کنار گذاشتن دیوان‌سالاری، توسعه صادرات و آوردن مردم از سرزمین اصلی به این مناطق و فعالیت اقتصادی موثر شکل گرفته است.

مخبر با تاکید بر اینکه باید کاستی‌های چند دهه گذشته در توجه به اهداف و فلسفه تشکیل مناطق آزاد در دولت سیزدهم جبران شود، تصریح کرد: توجه به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی اولویت اساسی دولت است که ظرفیت‌های این مناطق و مقررات، امکان پیشرفت و توسعه را ایجاد کرده است و هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد و دولت آمادگی دارد تا مسائل و مشکلات بر سر راه فعالیت این مناطق را برداشته و مرتفع کند.

وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت مناطق آزاد است که باید در این خصوص برنامه‌ریزی کنند، افزود: نزدیک به ۱۰ سال رشد اقتصادی کشور منفی بود اما در سال گذشته به نرخ رشد اقتصادی ۶ درصد رسیدیم اما با این میزان نمی‌توان مسائل کشور را حل کرد که طبق هدف گذاری میانگین رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه باید کاستی‌های سال‌های گذشته نیز جبران شود که برای رسیدن به این هدف نیازمند جذب سرمایه‌گذاری سنگین داخلی و خارجی هستیم که این مناطق فرصتی بسیار مناسب برای تشویق سرمایه‌گذاری هستند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرصت بسیار خوب همسایگی ایران با ۱۵ کشور منطقه تاکید کرد: بخش زیادی از نیازهای کشورهای همجوار می تواند در داخل ایران تولید شود و باید از این راهبرد جدی دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان در مناطق آزاد به خوبی استفاده شود.

مخبر خاطرنشان کرد: از گام‌های بلند آیت الله رئیسی در دیپلماسی دولت سیزدهم برقراری رابطه با کشورهای منطقه و همسو است که تفاهمنامه‌ها و قراردادهای بسیار خوبی امضا شده و تمامی این فرصت‌ها باید در مناطق آزاد پیاده سازی شوند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه وجود نیروهای جوان و تحصیل کرده، شرکت‌های دانش بنیان، ظرفیت های معدنی و اقتصاد دریا محور را از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت و برنامه‌ریزی مناطق آزاد توصیف و تصریح کرد: باید کمبودهای کشور به ویژه در زمینه تولید، در مناطق آزاد جبران شود.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: گام‌های بسیار بلندی توسط دولت، مردم و فعالان اقتصادی در طول دو سال گذشته برای حل مشکلات کشور برداشته شد.

وی افزود: زمانی که در یک کشور با کوچکترین مساله روبرو می شوند تمام بخش ها و دولت آنان بسیج می شوند اما جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌ای رسیده که زمانی که رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان نماد سلطه توسط کشور ما مورد اصابت قرار می‌گیرد، رئیس جمهور و دولت و مردم به کارهای عادی خود می‌پردازند و کشور در شرایط آرام مسیر خود را ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی مقام معظم رهبری اینگونه تاکید کردند که نباید اقتصاد کشور با تکانه‌های خارجی دچار آسیبی شود؛ لذا باید در این مسیر حرکت کنیم و در زمینه اقتصاد به نقطه‌ای برسیم که تناسب با نقش جمهوری اسلامی در سطح بین الملل داشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امروز وقتی در منطقه تصمیمی گرفته می‌شود که تبعات خاصی دارد ناچار هستند ملاحظات جمهوری اسلامی را رعایت کنند و تکیه مظلومان جهان به ایران است تا جایی که تمام امکانات نظام سلطه برای شکست مردم غزه جمع آوری شد اما نتوانستند به هیچ کدام از اهداف خود برسند.

حجت الله عبدالملکی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تراز تجاری مناطق آزاد با تلاش‌های دولت سیزدهم مثبت شده است، گفت: یک و نیم درصد از ۶ درصد رشد اقتصادی حاصل تلاش‌های مناطق آزاد بوده و تاکنون ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بسته سرمایه‌گذاری در سال گذشته ارائه شد که به معنای چهار برابر شدن تقاضا برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد است و تاکنون ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری محقق شده است و این برنامه جهش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد با جدیت پیگیری می‌شود و در سال پنجم برنامه هفتم سهم مناطق آزاد در رشد اقتصادی به ۴ درصد خواهد رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام
  • افزایش بودجه نظامی انگلیس در کوران انتقادها
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • کاهش نرخ بیکاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • کاهش نرخ بی‌کاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!