Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران>سیاست داخلی - همشهری آنلاین:
عملکرد هیئت هفت نفره در قرار داد توتال،پرسش و پاسخ های همیشگی درباره برجام، عدم صدور ویزا برای ده دیپلمات ایرانی، افزایش قیمت بنزین، تبدیل ریال به تومان و توزیع دولتی مواد مخدر صنعتی از موضوعات مطرح شده در نشست خبری سخنگوی دولت بود.

به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت در نشست خبری هفتگی خود با رسانه‌ها در پاسخ به سوالی درباره دیدار رییس جمهور و فرماندهان سپاه اظهار کرد: من هنوز فرصت نکرده‌ام که از آقای رییس جمهور بشنوم چه مباحثی در این دیدار مطرح شده اما نفس جلسه بسیار خوب و مناسب بوده و بدون تردید برای انجام کارهای بزرگ در کشور علاوه بر همکاری بین قوا، نهادها هم باید در کنار هم باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


توتال و حاشيه هايش

وی در پاسخ به سوالی درباره عملکرد هیأت 7 نفره نظارت بر قرارداد توتال یادآور شد: این هیأت متشکل از دو رئیس کمیسیون برنامه و انرژی مجلس، دادستان کل کشور، وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر نفت است که تا الان دو جلسه برگزار کرده و دوستان بخصوص در قوه قضاییه علاقه داشتند که این جلسه تمدید شود و به همین دلیل یک هفته دیگر هم تمدید شده است.

نوبخت افزود: همه مدارک در اختیار دادستان کل کشور قرار گرفته و برای رئیس قوه مقننه هم فرستاده شده، در این جلسات تنظیم کنندگان قراردادها هم حضور دارند و به هر سوالی که پرسیده می‌شود پاسخ می‌دهند تا ابهامی وجود نداشته باشد. البته قرار نیست با انعقاد هر قراردادی یکدیگر را زمینگیر کنیم.

وی به ارائه گزارشی از شاخص‌های اقتصادی کشور پرداخت و گفت: طبق محاسبه مرکز آمار نرخ رشد اقتصادی از حساب‌های ملی برای سال 95 بر پایه سال 90 و با احتساب نفت 11.1 درصد و در پایه سال 76، 8.3 درصد اعلام شده و این رشد بدون احتساب نفت بر پایه سال 90، 6.4 و بر پایه سال 76، 6.3 بوده است.

ميزان رشد اقتصادي در بخش‌هاي مختلف

سخنگوی دولت ادامه داد: این رشد بر پایه سال 90 در بخش کشاورزی 2 درصد و در گروه صنعت 18.1 درصد بوده که در بخش صنعت 6.5 در نفت و گاز طبیعی 35.5، در ساختمان منفی 11.3 و در خدمات 5.9 درصد بوده است. ضمن اینکه بر پایه سال 76 به ترتیب در کشاورزی 5 درصد، در گروه صنعت 11.3 درصد و در بخش‌های صنعت 6.5، نفت و گاز طبیعی 78.8، در ساختمان منفی 12.6 و در خدمات 7.1 درصد محاسبه شده است.

نوبخت در ادامه با اشاره به نرخ تورم خاطرنشان کرد: نرخ تورم سالانه در تیرماه 7.6 درصد و در خرداد 7.4 درصد بوده و نرخ تورم نقطه به نقطه نیز در تیرماه 8.9 درصد و در خرداد 9.4 درصد محاسبه شده است.

پاسخ به طرفداران افزايش بودجه عمراني

سخنگوی دولت درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم از گندمکاران عنوان کرد: خرید تضمینی به ازای هر کیلو گندم 1300 تومان انجام می‌شود که تا 2 مرداد 7 میلیون و 250 هزار تن گندم به ارزش 9 هزارو 490 میلیارد تومان از گندمکاران خریداری شده که دولت تا 2 مرداد بالغ بر 7 هزارو 730 میلیارد تومان آن را پرداخت کرده است.

وی اضافه کرد: آخرین تعداد تحویل تاکسی‌های جایگزین به جای تاکسی‌های فرسوده 52 هزارو 313 دستگاه بوده است. متأسفانه مشکلی که با برخی از دوستان داریم این است که بعضی از اوقات یک حرفی را می‌پرانند و دیگر دنبال آن را نمی‌گیرند. مثلاً می‌گویند هزینه‌های جاری خیلی زیاد است و آن را کم کنیم. ما خیلی از این رهنمون آنها تشکر می‌کنیم ولی فقط به ما می‌گویند که کدام هزینه جاری را کم کنیم و به بخش عمرانی اضافه کنیم. از بازنشستگان آموزش و پروش یا از بهداشت و درمان و نیروهای مسلح و یا از سوبسید گندم؟

نوبخت در واکنش به خبری مبنی بر تقاضای دولت از یکی از مفسدین سابق اقتصادی برای کمک در بخش اقتصاد تصریح کرد: دولت یازدهم و ان‌شاءالله دولت دوازدهم برای بهبود وضع اقتصادی از دو مسیر اعطای تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی و اعطار اعتبارات دولتی به طرح‌های عمرانی تلاش می‌کند و مخدوش کردن این فعالیت‌ها با چنین حرف‌هایی کار نادرستی است. مردم قبلاً هم از این دست سخن‌ها شنیده‌اند و با این وجود تصمیمشان را گرفته و دوباره رأی اعتماد قاطع خود را به آقای روحانی در انتخابات دادند. آقای رییس جمهور هم بر سر پیمانی که با مردم دارد همچنان ایستاده و بهتر است زیاد به این دست خبرها توجه نکند.

پرسش و پاسخ هميشگي درباره برجام

سخنگوی دولت در واکنش به احتمال تحریم ایران در کنگره آمریکا و واکنش جمهوری اسلامی تاکید کرد:‌ هر نوع نقض برجام اعم از اعمال تحریم هایی که در برجام تکراری است و اعمال آن‌ها لغو شده، در داخل کشور گروهی آن را رصد می‌کنند ضمن اینکه در خلال روزهای گذشته در مجموعه ۱+۵ با ایران مواررد چگونگی اجرای برجام رسیدگی می‌شود. تردید نکنید از هیچ یک از حقوق ملی مان در این قرارداد بین‌المللی نخواهیم گذشت و به محض اینکه گزارش های رسمی و مستند کارگروه را دریافت کنیم قطعا اقدام قاطع را انجام می دهیم.

نوبخت با اشاره به ماهیت اقدامات دولت آمریکا عنوان کرد:‌ اغراض و نیات دولت آمریکا برای اینکه موانعی در اجرای برجام ایجاد کند و بخواهد منافع مردم ایران را نادیده بگیرد از خوی و روش سالیان گذشته آن‌ها الهام می گیرد و ماهیت آن‌ها است. البته از داخل ایران جز یک پارچگی و اقتدار چیزی نخواهند شنید. ما با همه تفکیک هایی که در کشور داریم در یک امر یعنی منافع ملی، مشترک و در کنار یکدیگر هستیم.

عدم صدور ويزاي ده ديپلمات ايراني براي حج

وی همچنین درباره بیانیه کاخ سفید در موضوع شهروندان آمریکایی در زندانهای ایران اظهار کرد: اینکه دولت آمریکا درباره احکامی که در دستگاه قضایی ایران صادر می‌شود مداخله کند، بی اساس و بی وجه است . ما اقدام خودمان را انجام می دهیم و این درشت گویی و حرف هابرای اولین بار نیست و ما هم توجهی به حرف های غیرحقوقی نمی کنیم.

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت ویزای عربستان به ۱۰ دیپلمات ایرانی بیان کرد: در این زمینه اطلاعاتم در حد وزارت خارجه است و امیدوارم این مشکل حل شود. ضمن اینکه طی تماس رئیس سازمان حج و زیارت با مقامات سعودی آن‌ها تاکید کردند که به تعهدات خود پایبند اند.

وی درباره اظهارات سخنگوی قوه قضاییه که طرح منشور حقوق شهروندی را از سوی رئیس‌جمهور خلاف قانون دانسته بود، خاطر نشان کرد: آقای رئیس‌جمهور طبق قانون اساسی علاوه بر اینکه رئیس قوه مجریه است مسئول اجرای قانون اساسی به حساب می آید وحقوق شهروندان در قانون اساسی به حد کفایت مورد عنایت قرار گرفت. این که منشوری را اعلام کنند که این حقوق به رسمیت شناخته شده قابل تحسین است و همه آحاد فهیم کشور آن را تحسین کردند.

نوبخت اضافه کرد:‌اینکه در این زمینه از همکاران قوه قضاییه استفاده کنیم سخن درستی است چرا که بخشی از این ظرفیت در قوه قضاییه وجود دارد. ما همه باید در این زمینه به هم کمک کنیم. اتفاقا آنچه سخنگوی محترم قوه قضاییه درباره وجود ظرفیت های بزرگ قانونی اشاره کردند اشاره درستی است و ما هم از آن ظرفیت برای اجرای این منشور استفاده می‌کنیم. در این منشور نه تنها از همکاری همکاران قوه قضاییه مستغنی نیستیم، بلکه به همکاری مجلس هم نیاز داریم تا اگر نیاز به قانونگذاری هست این کار را انجام دهد.

افزايش قيمت بنزين منطقي است

سخنگوی دولت درباره اظهارات وزارت نفت در موضوع افزایش مصرف بنزین و اینکه ناشی از افزایش خودرو است، گفت: آنچه وزارت نفت گفته منطقی است چرا که هر چه ماشین بیشتری وجود داشته باشد سوخت‌گیری هم بیشتر می‌شود. اینکه کارت سوخت می‌تواند مصرف را کاهش بدهد طبیعی است و در کل وزارت نفت حرف منطقی را مطرح کرده است.

وی در واکنش به این صحبت که آیا دولت برنامه‌ای برای افزایش بنزین و سهمیه‌بندی دارد، تصریح کرد: درباره محدود کردن مصرف و یا کاهندگی رشد افزایش از طریق سهمیه‌بندی یا قیمت‌گذاری در دولت هیچ طرحی نداریم. درباره مسائلی مثل هدفمندی یارانه‌ها هم در ‌آیین‌نامه اجرایی تبصره 14 قانون بودجه 95 این مسأله دیده خواهد شد که این آیین‌نامه را در دست تهیه داریم که هر وقت در سازمان برنامه جمع‌بندی شد به آن پاسخ خواهیم داد.

تومان يا ريال؟ مسئله اين است

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره تبدیل ریال به تومان و مخالفت کمیسیون اقتصادی عنوان کرد: قانون پولی و بانکی ما مربوط به 40، 50 سال پیش است و در اصلاحیه قانون پولی و بانکی بیش از 80 ماده به روز و به مجلس تقدیم شده که یکی از موارد ‌آن این است که به پول ملی به جای ریال، تومان بگوییم. اگر به بقیه اصلاحاتی که در امور پولی و بانکی در این اصلاحیه وجود دارد توجه نکنیم و فقط روی این موضوع تأکید کنیم غیرمنطقی است.

وی افزود: درست است که پول رسمی ما ریال است اما آیا واقعاً در دادوستد مردم با ریال کار می‌کنند یا با تومان؟ ما همان کاری را که مردم سال‌های سال است می‌کنند گفته‌ایم انجام شود. ریال را حذف نکردیم بلکه ریال همان یک دهم تومان است. قرار هم نیست که اسکناس و مسکوکات جدید ضرب شود. بلکه رفته رفته از این به بعد می‌توانیم با سیاست نو کردن اسکناس‌ها این کار را بر اساس تومان انجام دهیم و قرار نیست 3 هزار میلیارد تومان هزینه آن کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین یادآور شد: این مسأله اصلاً ارتباطی با حذف صفر هم ندارد بلکه ما می‌خواهیم محاسبات جاری راحت‌تر شود و نباید آن را کانون اختلاف بین دولت و مجلس کنیم. تخفیف دادن اصلاح نظام بانکی و پولی به این یک بند کار درستی نیست. نباید آن را خیلی بزرگ کنیم چرا که ما یک کار جاری و غیررسمی را که صورت می‌گیرد به صورت رسمی اعلام کردیم. طی شدن روال طبیعی آن در مجلس هم چند ماهی طول می‌کشد.

سكوت درباره توزيع دولتي مواد مخدر

وی در واکنش به طرح توزیع مواد مخدر دولتی اظهار کرد: در این زمینه نمایندگان محترم مجلس باید اظهار نظر کنند و فکر نمی‌کنم واقعیت آن چیزی که گفته می‌شود، باشد. به هر حال باید صبر کنیم و هر وقت جدی شد و از جزئیات باخبر شدیم نظر دولت را بگوییم.

نوبخت با اظهار بی‌اطلاعی از اقدامات صورت گرفته درباره نامه سیدحسن خمینی به رییس جمهور درباره تحولات دانشگاه آزاد، در پاسخ به این سوال که چه کارهایی برای وحدت بین قوا صورت گرفته است،‌ خاطرنشان کرد: رییس جمهور با روسای قوه مقننه و قضائیه همواره جلساتی برگزار می‌کند و در این جلسات مطالبشان را با هم مطرح می‌کنند.

وی افزود: ظرف ماه‌های گذشته مجلسی‌ها مهمان رییس جمهور بودند و رییس جمهور مهمان مسئولین محترم قوه قضاییه بوده که اینها فرصت‌هایی برای وحدت است. ضمن اینکه در جلسات شورای عالی امنیت ملی روسای هر سه قوه حضور دارند و از جمله در جلسه شنبه گذشته درباره مسائل اساسی کشور رایزنی شد.

چينش نهايي دولت تا پايان اين ماه

سخنگوی دولت درباره احتمال وجود اقلیت‌ها یا بانوان در کابینه آینده تأکید کرد: هیچ منع و تفکیکی برای حضور اقلیت‌ها یا بانوان وجود ندارد و ملاک شایسته‌گزینی است که امیدواریم به نحو مناسبی این چینش انجام شود. همه این مسائل احتمالاً تا پایان این ماه مشخص می‌شود و اصلاً این تفکیک‌ها در مسائل مذهبی، قومی، و جنسیتی وجود ندارد.

وی در واکنش به طرح تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارتخانه گفت: طبق اصل 126 قانون اساسی امور برنامه و بودجه کشور از وظایف رییس جمهور است که می‌تواند به فرد دیگری تفویض کند. اینکه اختیارات رییس جمهور به وزارتخانه‌ای داده شود از بدیهیاتی است که اصلاً قابل طرح نیست و با اصل 126 قانون اساسی در تعارض است.

واژه سهم خواهي سخيف است

نوبخت درباره دیدار فراکسیون امید با رییس جمهور و مطرح شدن سهم‌خواهی از سوی گروهی برای کابینه آینده تصریح کرد: رییس جمهور با هر سه فراکسیون شکل گرفته در مجلس دیدار داشته است و اصلاً این واژگان سخیف درست نیست. همه می‌آیند و نظراتشان را می‌گویند و چقدر خوب است که رییس جمهور حرف‌ها را می‌شنود.

وی با اشاره به صحبت‌های مطرح شده در رسانه‌ها و فضای مجازی درباره کابینه آینده اظهار کرد: دولت گوش شنوایی برای حرف‌های تشکل‌های سازمان یافته درون و خارج مجلس دارد و اینها فرصت‌هایی برای منعکس شدن دیدگاه‌ها به رییس جمهور است. عدم تشکیل جلسه با یک تشکل هم به معنی بی‌توجهی نیست. رسانه‌ها و فضای مجازی هم نظرات مختلف را منعکس می‌کنند و ما از همه نظرات باخبر هستیم و طبق نظرات مختلف تصمیم‌گیری می‌شود.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است طرح تفکیک وزارتخانه‌ها را پس بگیرد، عنوان کرد: چرا پس بگیریم؟ در حالی که کمیسیون اصلی و بعضی کمیسیون‌ها آن را تأیید کرده‌اند. البته ممکن است این طرح به آغاز دولت دوازدهم نرسد. کارآمدی هر مجموعه‌ای علاوه بر مدیر به ساختار، سازماندهی و مأموریت آن وابسته است و تمام تلاش رییس جمهور این است که خوب عمل شود تا بین مردم سرافراز باشد.

وی ادامه داد: ما در این چهار سال تجربه‌ کرده‌ایم که اگر امور بازرگانی از مباحث تولید و صنعت جدا باشد موثرتر عمل می‌شود. ضمن احترام به نمایندگان محترم سوال می‌کنم که در اجرا دست ما بیشتر در کار است یا دوستان در صحن؟ البته قانون می‌گوید مجلس نظر نهایی را بدهد. ولی خوب است حرف ما را هم بشنوند که می‌گوییم این کار تفکیک راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت به نفع کشور است.

نقش دولت در روشن شدن پرونده متهمان نفتي

سخنگوی دولت همچنین درباره دادگاه متهمان نفتی و اتهاماتی که از سوی برخی منتقدان قراردادهای نفتی که بعضاخودشان در این دادگاه‌ها مورد اتهام قرار گرفته‌اند مبنی بر اینکه دولت نمی‌خواهد اسنادی در این زمینه منتشر کند، مطرح می‌شود گفت: همین اقدامات هم با مساعی دولت بوده که از طریق وزارت نفت اسناد را در اختیار قوه قضاییه گذاشته است و هرچه نیاز باشد باز هم انجام می‌دهد. البته نهایتاً باید توسط قوه قضاییه حکم قطعی صادر شود.

وی اضافه کرد: دولت اگر اسناد دیگری هم نیاز باشد به مرجع قضایی خواهد داد اما سیاست دولت این نبوده که قبل از مطرح شدن در محاکم اسناد را منتشر کند تا باعث هتک حیثیت کسی شود و از طرفی دولت حق ندارد نسبت به این مسائل که به حقوق ملی و بیت‌المال باز می‌گردد حاتم بخشی کند، اما ما آن را به دادگاه ارائه می‌کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره نامه بیش از 70 اقتصاددادن در موضوع کابینه دوازدهم و اینکه برخی‌ها از چینش کابینه ناراضی هستند، عنوان کرد: درباره اعضای کابینه نفیاً و اثباتاً اظهار نظرهایی صورت می‌گیرد و چه خوب است که هیچ کس هیچ چیزی را فروگذار نمی‌کند و این باعث می‌شود رییس جمهور با اشراف کامل تصمیم خود را بگیرد. در اقتصاد نظرات متفاوتی وجود دارد و هر چند هدفشان یکی است اما راه‌های مختلفی ارائه می‌شود. ما برای همه نظرات احترام قائلیم و رییس جمهور نظرات مختلف را می‌شنود که این باعث می‌شود ترکیب بهتری برای کابینه چیده شود.

وی در واکنش به طرح تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیز بیان کرد: ‌از نظر من در جایگاه حقیقی و به عنوان کسی که در مسائل تقنینی تجربه دارم این مصادیق تحقیق و تفحص نیست. همه کارهای سازمان هدفمندی یارانه‌ها از سال 89 روی کاغذ مشخص است و منابع و مصارف مشخص شده که مجلس می‌تواند این گزارش را دریافت کند. همه چیز شفاف است و فکر نمی‌کنم مشکلی پیش بیاید چرا که خیلی چیز پیچیده‌ای نیست.

بانك‌ها براساس يارانه نقدي وام ميدهند؟

سخنگوی دولت درباره اینکه برخی بانک‌ها بر مبنای یارانه نقدی وام می‌دهند و طرح هدفمندی چگونه ادامه خواهد یافت، گفت:‌ اینطور نیست که بگوییم سال پایانی هدفمندی است. در بودجه 96 احکامی برای اصلاح قیمت‌ها و توزیع به صورت یارانه مشخص شده و در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری برای برنامه ششم توسعه توصیه شده که هدفمندی به چه صورت انجام شود.

نوبخت در پایان درباره وضعیت استخدامی نیروهای سوادآموزی و پیش دبستانی در وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: آزمون‌هایی قبلاً برگزار شده و درباره دستگاه‌های مختلف سازمان اداری و استخدامی در حال جذب نیرو است. مردم مطمئن باشند حقی از کسی ضایع نمی‌شود و آموزش و پرورش هم به تناسب نیاز خود از نیروهای سوادآموزی و پیش دبستانی استفاده خواهد کرد.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۵۷۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین دستاوردهای دولت در سه سال اخیر در قم

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - مهدی بخشی سورکی: کاروان سفرهای استانی حجت الاسلام «سید ابراهیم رئیسی» برای بار دوم، این بار به شهر کریمه اهل حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها می‌رسد. خاستگاه انقلاب اسلامی و دیار سردار شهید «مهدی زین الدین» که ۶۰۹۰ شهید گلگون کفن را نیز تقدیم اسلام و انقلاب کرده در روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ میزبان ریاست جمهور خواهد بود.

سفر رئیس جمهور در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد با سعادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و آغاز دهه کرامت به شهر مقدس قم انجام خواهد شد و مردم قم قرار است از ساعت ۱۰ صبح روز پنجشنبه هفته جاری از چهارراه شهدا به سمت خیابان ارم و حرم مطهر بانوی کرامت از رئیس جمهور استقبال کنند.

حجت الاسلام رئیسی قرار است از ساعت ۱۱ صبح روز پنجشنبه در حرم مطهر اخت الرضا علیه السلام در جمع مردم قم سخنرانی کند، دیداری که در دور نخست سفر رئیس جمهور به استان قم به دلیل محدودیت‌های کرونایی برگزار نشده بود.

این روزها بخش‌های مختلف دولت و دستگاه‌های اجرایی در استان قم در تکاپوی آماده سازی سفر رئیس جمهور به شهر مقدس قم بوده هستند و هر نهاد و سازمانی ستاد ارتباطات مردمی خود را راه اندازی کرده و معاونان وزرا و نمایندگان وزارتخانه‌ها برای رسیدگی و حل مشکلات مردم در بخش‌های مختلف در قم حضور پیدا کردند.

دیدار با برخی از اقشار و همچنین بازدید از پروژه‌هایی در حوزه مسکن، راه و نیرو از جمله برنامه‌های دیگر رئیس جمهور در سفر به استان قم است.

احمد وحیدی وزیر کشور، علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو، محمدعلی نیکبخت وزیر کشاورزی، عباس علی‌آبادی وزیر صمت و عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری از جمله وزرایی هستند که رئیس جمهور را در سفر به استان قم همراهی می‌کنند.

رئیس جمهور در دور اول سفرهای استانی و در سیزدهمین سفر استانی دولت سیزدهم ۹ دی ۱۴۰۰ سفر دو روزه‌ای به قم داشت و وزرای جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، راه و شهرسازی و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این سفر رئیس جمهور را همراهی کردند.

قرار است برخی از وزرا و معاونان وزرا به شهرستان‌ها و بخش‌های مختلف استان قم سفری داشته باشند و مسائل، مشکلات و مطالبات مردمی را مورد بررسی قرار دهند و گزارشی در این زمینه به هیأت دولت ارائه کنند.

عمده تمرکز سفر دوم رئیس جمهور به استان قم پیگیری‌های ویژه نسبت به دستورات قبلی، حوزه مسکن، موضوعات فرهنگی و همچنین تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه تمام و مصوبات انجام نشده در دور نخست سفر است که در این سفر قرار است برای آغاز عملیات اجرایی و تکمیل دو ابر پروژه نیمه تمام استان قم شامل مونوریل و فرودگاه قم

دور اول سفر رئیس جمهور به استان قم ۱۴۸ مصوبه داشته که ۳۴ مصوبه به صورت کامل اجرایی شده و ۹۸ مصوبه در دست اقدام است و ۱۶ مصوبه دیگر نیز به دلایل مختلفی از جمله مشکلات زیرساختی و حقوقی اجرا نشده که در این سفر برای آنان تصمیم نهایی گرفته خواهد شد.

بر اساس آخرین اعلام استاندار قم تاکنون ۶۴ درصد مصوبات دور اول سفر رئیس جمهور به استان قم اجرایی شده است.

جذب ۲,۷۳۱ میلیارد تومان اعتبارات دور نخست سفر رئیس جمهور به قم

از ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتباراتی که برای پروژه‌ها و مصوبات دور نخست سفر رئیس جمهور به قم تصویب شده بالغ بر ۲ هزار و ۷۳۱ میلیارد تومان تاکنون جذب شده است.

به مناسبت سفر دور دوم رئیس جمهور به استان قم پای سخنان سید محمدآقامیری استاندار قم می‌نشینیم که وی گزارشی از عملکرد استان در سفر دور نخست و همچنین برنامه‌های سفر دور دوم رئیس جمهور به قم ارائه داد.

نماینده عالی دولت در استان قم گفت: روز پنجشنبه هفته جاری سفر دوم رئیس جمهور به استان قم انجام می‌شود و مصوباتی برای سفر پیش بینی شده و رئیس جمهور نیز مطالبات مردم و مصوبات دوره نخست سفر به قم را مورد بررسی و پیگیری مجدد قرار می‌دهد.

آقامیری افزود: تعداد قابل توجهی از وزرا به قم می آیند که وزیر کشور، وزیر نیرو، وزیر کشاورزی، وزیر صمت و وزیر میراث فرهنگی و گردشگری از جمله آنان هستند.

استاندار قم بیان کرد: برخی از وزرا در تمام شهرستان‌های قم حضور می‌یابند و از نزدیک مشکلات را مورد بررسی قرار می‌دهند و در این سفر بیشتر نگاه رئیس جمهور مباحث فرهنگی و همچنین تمرکز بر تکمیل پروژه‌های نیمه تمام است.

آقامیری افزود: شخص رئیس جمهور معتقد است اگر در گذشته در پروژه‌ای سرمایه گذاری صورت گرفت؛ آن پروژه باید به نتیجه نهایی برسد تا مردم بتوانند از آن استفاده کنند.

برنامه‌های سفر دور دوم رئیس جمهور به قم

وی با بیان اینکه سفر روز دوم رئیس جمهور قطعی نیست افزود: در روز اول سفر رئیس جمهور به قم مراسم استقبال، دیدار مردمی، دیدار با اقشار و گروه‌های مختلف در حرم مطهر برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: استقبال مردمی از رئیس جمهور از چهارراه شهدا به سمت حرم مطهر و از ساعت ۱۰ صبح روز پنجشنبه صورت می‌گیرد و رئیس جمهور ساعت ۱۱ صبح در حرم مطهر سخنرانی خواهند داشت.

نماینده عالی دولت در استان قم اضافه کرد: دیدار با اقشار و بازدید از برخی پروژه‌ها در حوزه مسکن، راه و برق از دیگر برنامه‌های سفر رئیس جمهور به استان قم است.

بهره برداری از ۵ هزار میلیارد تومان طرح در دور دوم سفر رئیس جمهور

وی با بیان اینکه در این سفر میزان طرح‌های آماده بهره برداری از نظر مبلغ، بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان است افزود: خدمات دولت را باید در جهاد تبیین به مردم بیان کرد و ما در استان قم ۱۲ شاخص که اتفاقات خوبی در آن صورت گرفته، احصا کردیم که نشان دهنده خدمات دولت به مردم استان قم است.

استاندار قم با مقایسه احداث مسکن از سال ۹۷ تا ۹۹ و در سه سال پایانی دولت قبل با سه سال ابتدای دولت سیزدهم بیان کرد: در دولت قبل ۵۳۲ واحد مسکن در قم احداث شده در حالی که در سه سال اول دولت سیزدهم ۶۵ هزار و ۳۲ مسکن ساخته شده که این آمار رشد ۱۳۰ برابری را نشان می‌دهد و بیانگر رویکرد و توجه دولت به موضوع مسکن است.

وی با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور به قم علاوه بر مصوبات جدید برخی از موضوعات به صورت ویژه مورد پیگیری قرار می‌گیرد افزود: باز پرداخت تسهیلات مسکن از جمله موضوعاتی است که مورد دغدغه مردم است و در این سفر به آن توجه خواهد شد.

تحویل هزار واحد مسکونی به مردم در دور دوم سفر رئیس جمهور

نماینده عالی دولت در استان قم گفت: در دور دوم سفر رئیس جمهور به قم هزار واحد مسکونی به مردم تحویل می‌شود و البته طبق برنامه وزارت راه و شهرسازی این آمار بالغ بر ۷ هزار واحد در قالب‌های طرح جوانی جمعیت، بافت فرسوده و خود مالکی است.

استاندار قم با بیان اینکه استان قم در در شش ماهه دوم سال قبل، رتبه اول کشوری را داشته است افزود: تاکنون احداث بالغ بر ۷۰ هزار واحد مسکونی عملیاتی و تعیین تکلیف شده است.

وی در ادامه عنوان کرد: در سه سال پایانی دولت قبل در بافت فرسوده ۱۵۰ واحد مسکونی ساخته شده که این رقم در سه سال دولت سیزدهم به ۵ هزار واحد رسیده است.

آقامیری افزود: در این مدت ۵ هزار و ۶۹۱ شغل جدید در استان قم ایجاد شده و نرخ بیکاری از ۱۰ و سه دهم درصد در دولت گذشته به ۸ و هفت دهم درصد رسیده است.

۱۶۳ بنگاه تعطیل و نیمه تعطیل به چرخه تولید بازگشتند

وی بیان کرد: در سه سال پایانی دولت قبل یک واحد تولیدی در استان قم احیا شده که در دولت سیزدهم ۱۶۳ بنگاه به چرخه تولید بازگشته و تعداد ۲۹۵ بنگاه نیز در دست احیا بوده که در این بخش هزار و ۳۹۱ شغل ایجاد شده است.

نماینده عالی دولت در استان قم اضافه کرد: در دولت قبل ۱۱ املاک دولتی مولد سازی شد و در این دولت این آمار به ۶۶ عدد افزایش یافت و در حوزه شرکت‌های دانش بنیان در دولت قبل ۴۰ شرکت راه اندازی شده و در دولت سیزدهم این تعداد به ۷۱ مورد رسیده است.

استاندار قم در ادامه بیان کرد: در سفر دور دوم رئیس جمهور به قم ۴۰۰ نفر از سامانه سامد پاسخگوی مردم هستند و نگاه ما در استان این بوده مشکلاتی که در استان قابل حل است برطرف کنیم و به همین منظور دیدارهای مردمی استاندار در هر هفته روزهای یکشنبه و چهارشنبه در محل استانداری برگزار می‌شود و در این مدت بالغ بر ۴ هزار ملاقات مردمی داشتیم و در سطح کشور رتبه اول داشته‌ایم و مدیران دستگاه‌ها نیز مکلف شدند دو روز در هفته ملاقات مردمی بدون وقت قبلی داشته باشند.

وی افزود: اداره کل ارزشیابی و رسیدگی به شکایات مردمی وزارت خانه‌های مختلف در دور دوم سفر رئیس جمهور به قم در استان مستقر خواهند شد و برخی از دستگاه‌ها میزهای خدمتی ایجاد می‌کنند تا نامه‌ها و مشکلات مردمی پاسخ داده شود و تاکید ما این است که همه نامه‌ها خوانده و به آنان پاسخ داده شود.

آقامیری ابراز کرد: برخی از درخواست‌های مردم محدودیت‌های قانونی دارد و باید راهکار قانونی برای آن پیش بینی شود و در برخی موارد تظلم خواهی است که در این عرصه پیگیری‌های لازم صورت می‌گیرد و اغماضی نداریم.

نماینده عالی دولت در استان قم افزود: ممکن است برخی از مدیران از استاندار ناراضی باشند و به آنان حق می‌دهم چرا که حجم کار در این دوره زیاد شده و ممکن است اذیت شوند و ما اعلام کردیم ساعت کار مدیران ۵ صبح تا ۱۲ شب است چرا که مدیران این مسؤولیت را قبول کرده‌اند و باید به حجم کارها رسیدگی شود و ساعت کاری آنان نباید محدود به زمان شود.

تلاش برای تخصیص ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار سفر دور دوم رئیس جمهور به قم

وی با بیان اینکه تلاش می‌شود تا ۶ هزار میلیارد تومان برای استان قم در این سفر اعتبار تخصیص یابد افزود: در حوزه ورزش و جوانان ۳۳۰ هزار متر مربع فضای ورزشی و فرهنگی برای جوانان قم کسری داریم و در سال قبل تصمیم گرفتیم ۲۲۰ فضای ورزشی در قم ساخته شود که تاکنون ۶۰ فضا در حال ساخت است و در این سفر مبلغ قابل توجهی برای آن اعتبار گذاشتیم تا این پروژه‌ها به اتمام برسد.

استاندار قم در خصوص پروژه نیمه کاره ورزشگاه ۴ هزار و ۵۰۰ نفری پردیسان نیز گفت: و وزیر ورزش دستور داد تا این ورزشگاه تکمیل شود و ما تلاش داریم تا این پروژه در این دولت به اتمام برسد.

آقامیری تصریح کرد: نگاه رئیس جمهور در یک سال پایانی دولت این است که پروژه‌های نیمه تمام به اتمام برسند و ما به دنبال تکمیل پروژه‌های قبلی در استان قم هستیم و پروژه جدید شروع نمی‌شود.

۳۰۰ هزار متر مربع فضای آموزشی در قم کمبود داریم

نماینده عالی دولت در استان قم اضافه کرد: ۳۰۰ هزار متر مربع فضای آموزشی در قم کمبود داریم و ۱۷۵۰ کلاس درس نیاز داریم که باید از انجمن خیرین مدرسه ساز در این حوزه تشکر کرد و اعلام می‌کنیم زمین لازم برای ساخت مدرسه و فضای آموزشی وجود دارد و برای سرمایه گذاران این امکان فراهم است.

وی با بیان اینکه ۹۸ مصوبه در دور اول سفر رئیس جمهور به قم نیمه تمام است افزود: امید است در این سفر تصمیمات لازم برای اتمام این پروژه‌ها گرفته شود و موضوعاتی همانند آب، فاضلاب در حوزه پیگیری‌های ویژه است

آقامیری بیان کرد: گاهی اوقات شیطنت‌های رسانه‌ای سبب می‌شود موضوعاتی مطرح شود که درست نباشد و منبع درستی نداشته باشد و ساخت مونوریل با حذف خط B مترو ارتباطی با هم ندارند.

برای تکمیل مونوریل قم هزار میلیارد تومان بودجه تخصیص یافت

وی با بیان اینکه تاکید دولت بر اجرای مونوریل است افزود: برای تکمیل مونوریل قم هزار میلیارد تومان بودجه تخصیص یافته که تجهیز کارگاه انجام شده و عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

نماینده عالی دولت در استان قم در خصوص فرودگاه قم نیز گفت: فرودگاه قم یک متن و یک حاشیه‌ای دارد که به حاشیه آن کاری نداریم و برای ساخت فرودگاه ۳ موافقت اصولی نیاز است که یکی از آنها موافقت اصولی اولیه است که آیا امکان ساخت هست یا خیر که شهریور سال قبل این موافقت اصولی دریافت شد و مجوز ساخت فرودگاه در حال دریافت است که جدا از طرح شهر فرودگاهی است.

دو ماه دیگر کلنگ احداث فرودگاه قم به زمین زده شود

استاندار قم ادامه داد: فرودگاه با مشارکت بخش خصوصی پیگیری می‌شود و مقدمات ۱۸ ماهه ساخته شود و دو ماه دیگر کلنگ احداث آن به زمین زده شود و تصمیم رئیس جمهور ساخت فرودگاه و مونوریل است و این دو پروژه به صورت قطعی پیگیری می‌شود تا نتیجه نهایی حاصل شود.

آقامیری در خصوص متروی قم نیز گفت: مرحله اول مترو آماده بهره برداری است که منتظر سه رام قطار هستیم تا تست گرم صورت گیرد که از راه‌های مختلف پیگیری شد که موفقیتی حاصل نشده است و ۱,۵۰۰ میلیارد تومان برای مترو اعتبار تخصیص و ابلاغ شده است.

کد خبر 6100009

دیگر خبرها

  • هفت وزیر، رئیس جمهور را در سفر به قم همراهی می‌کنند
  • به فدراسیون فوتبال یک ریال پرداخت نکردیم/بیشترین اعتباربرای کشتی
  • اعتبارات بنیاد شهید در حوزه درمان به ۱۸ هزار میلیارد تومان رسید
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • همه برنامه‌های رئیس‌جمهور در سفر دوم خود به قم
  • مهمترین دستاوردهای دولت در سه سال اخیر در قم
  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • تبدیل وضعیت شغلی فرهنگیان با جدیت دنبال می‌شود
  • بارسلونا فقط به یک بازیکن در خط حمله‌ خود اعتماد دارد
  • ماکرون: فرانسه در وضعیت جنگی با روسیه قرار ندارد