Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@10:47:19 GMT

واکنش رئیس اسبق بانک مرکزی به تبدیل ریال به تومان

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۶۸۴۰۵

رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی با اشاره به این که مصوبه دولت برای تعیین تومان به عنوان واحد پول ملی کار درستی است گفت: اما در این مصوبه جمله ده ریال معادل یک تومان، حرف غلطی است.

به گزارش تسنیم، طهماسب مظاهری در خصوص تغییر واحد پولی کشور به رادیو گفت: قانون پولی – بانکی چند مورد از جمله اسم واحد پول ملی و نحوه تعیین ارزش آن را تعیین می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به قانون پولی – بانکی در ایران اظهار داشت: این قانون در حدود 50 سال پیش در ایران تصویب شده و در آن، واحد پول ما ریال شناخته شده و ارزش پول هم نسبت به مقرراتی که جاری بوده با طلا تعیین شده است. در قانون پولی – بانکی نوشته شده که یک ریال معادل یک صدم گرم طلا است.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی تصریح کرد: این قانون تا به امروز از لحاظ قانونی معتبر است ولی به لحاظ اقتصادی، سال هاست که موضوعیت ندارد چون یک ریال ما خیلی کمتر از یک صدم گرم طلا است. بنابراین این یک قانون قدیمی است و از جهت ارزش ریال پوسیده است و غیر واقعی است.

وی در خصوص لایحه دولت اظهار داشت: تصمیم دولت برای تعیین واحد پول و مکانیسم ارزش آن، از این جهت که به جای ریال، کلمه تومان را استفاده کرده قابل احترام است و مثبت تلقی می شود چون از فرهنگ رایج و تصمیم خواست عموم مردم تبعیت کرده است. در طول این 50 سالی که واحد پول به ریال تبدیل شده به گواهی مردم تقریبا هیچ کسی در معاملات روزمره ریال را به کار نمی برد و همه با تومان مبادلات روزمره شان را انجام می دهند. بنابراین از جهت تغییر اسم این کار دولت درست بوده است.

مظاهری افزود: اما بحثی که وجود دارد نحوه تعیین ارزش پول است که گفته ده ریال معادل یک تومان است بدون اینکه نحوه و سازوکار تعیین ارزش پول را دیده باشد. اگر بگوییم یک تومان ده ریال است یعنی یک ریال که یکصدم گرم طلا بوده حالایک تومان می شود یک دهم گرم طلا و این حرف درستی نیست چون یک دهم گرم طلا در حدود 10 هزار تومان است در حالیکه یک تومان ده هزار تومان نیست.

وی متذکر شد: اگر دولت تصمیمش بر این باشد که با مدل قدیمی معادل پول با طلا کار را انجام دهد باید یک عدد واقعی را در نظر بگیرد و اگر با سیستم جدید و نظامات جدیدی که در اقتصاد دنیا رایج است عمل کند باید این مسئله را در این لایحه به روشنی ذکر کند. هم اکنون در اقتصاد ما و البته دنیا ارزش پول به طلا وصل نیست بلک به ساختار اقتصادی کشور بستگی دارد و دولت.

جهانگیری افزود: بهتر است، در مرحله رسیدگی به این لایحه به موضوع ارزش پول بپردازند و ساز و کار اقتباس ارزش پول به قدرت اقتصادی کشور را در نظر بگیرند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۶۸۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور: خط مشی دولت،‌ گفتمان امام و رهبری/ برخی دنبال برجام دو و سه بودند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در دیدار با مردم قم اظهارکرد: مرکز بزرگ نشر معارف اسلامی، شهر قم است. حوزه علیمه قم، حوزه‌ای اثرگذار در ایران اسلامی و جهان اسلام است.

وی افزود: از کرامات حضرت فاطمه معصومه (ع) بانوی بزرگ این شهر، پرورش فرهیختگان، دانشمندان، عالمان و مدافعان حرم و حریم است، وجود مقدس ایشان در قم، بصیرت‌آفرین و مایه بصیرت مردم است.

رئیس جمهور گفت: شهر قم به عنوان مرکز نشر معارف اسلامی و دارای جایگاه علم و بصیرت‌آفرینی است؛ این شهر مبدأ انقلاب شکوهمند اسلامی بود و همواره حامی آن است.

رئیسی ادامه داد: دولت این افتخار را دارد که وظیفه خود را بر اساس موازین اسلامی دنبال کند و به دنبال ارزش‌هایی باشد که قم آن ارزش‌ها را دنبال می‌کند؛ ارزش‌هایی که رهبر انقلاب بار‌ها بر آن ارزش‌ها تأکید داشته‌اند.

وی با تأکید بر اینکه اقدامات دولت باید مستند به سند گام دوم انقلاب اسلامی باشد، افزود: گفتمان دولت، گفتمان امام و رهبری است و تلاش دولت عمل به منویات امام و رهبری است؛ دولت خود را موظف می‌داند به عنوان سرباز این میدان، آنچه را بار‌ها بر آن تأکید شده، عملیاتی کند.

رئیس جمهور بیان کرد: آنچه به عنوان شعار یاد می‌شود، گفتمان نیست؛ گفتمان باید در جان و دل مردم جای بگیرد، آنچنانی که نظرات امام و گفتمان رهبری بر دل جای گرفته است.

رئیسی اضافه کرد: برخی می‌خواستند با برجام دو و سه، روی توانایی موشکی ایران هم معامله کنند. موشک و توانایی نظامی ایران قابل معامله نیست.

وی با بیان اینکه نظر اسلام و شرع وجوب را حکم می‌کند و ما هم موظف هستیم نظر اسلام را عمل کنیم، تأکید کرد: برخی می‌گویند اعتقاداتم آن چیزی نیست که شما می‌گویید؛ کشور بر مدار قانون می‌چرخد، باید همه با هر سلیقۀ سیاسی و گرایشی به قانون پایبند باشند. هم مردم و هم دولت.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تابلوی «از دادن رانت معذوریم!» جلوی در بانک مرکزی نصب شود
  • رئیس جمهور: خط مشی دولت،‌ گفتمان امام و رهبری/ برخی دنبال برجام دو و سه بودند
  • آمارهای رئیسی با واقعیت های اقتصادی کشور نمی خواند /اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه افتاده /افزایش فهرست اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری
  • تحقق ۶۷ مصوبه سفر اول رییس جمهور به مرکزی
  • رئیس اسبق فدراسیون کشتی درگذشت
  • چه کسانی دوست داشتند بابک زنجانی اعدام شود؟
  • سرسام آماری؛ چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • گزارش روزانه بورس ۱۸ اردیبهشت؛ شاخص کل ۷ هزار واحد ریخت
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟